Debesų kompiuterijos sprendimai, saugumas, konfidencialumas

Debesų kompiuterijos sprendimai verslui

Debesų kompiuterija (angl. Cload computing) labai platus terminas, po kuriuo slypi viskas kas susiję su paslaugų pateikimu per internetą. Debesų kompiuterijos paslaugos labai plačios ir dažnais skirstomos į:

  • IaaS (Infrastructure as a Service) - infrastruktūra kaip paslauga: serveriai, duomenų centrų paslaugos, resursai, tinklo įranga ir pan.
  • PaaS (Platform as a Service) - platforma kaip paslauga: paprastai tai yra operacinės sistemos, duomenų bazės, programavimo aplinkos ar kita specifinėms užduotims skirta įranga.
  • SaaS (Software as a Service) - programinė įranga kaip paslauga: taikomosios programos tokios kaip buhalterinės apskaitos, klientų valdymo, verslo procesų valdymo ir pan.

Kartais debesų kompiuterija yra sugretinama su virtualizacijos sprendimais, virtualiais serveriais - resursai pagal poreikį. Tai nėra tikslu, nors virtualizacijos sprendimai dažnai yra neatsiejama internetu pateikiamų paslaugų dalis. Verslas betarpiškai susiduria su SaaS tipo paslaugomis, o kitos dažniau yra kaip papildančios ar visos infrastruktūros dalis.

Debesų kompiuterijos sprendimai skirstomi ir pagal tai kas yra valdytojas:

  • Vieši - tokie kuriais gali naudotis bet kas, laisvai užsakomos paslaugos;
  • Privatūs - tokie kuriais gali naudotis tik tam tikri naudotojai, dažnai ir visos infrastruktūros savininkai;
  • Hibridiniai - kai dalis resursų yra privačiame, o dalis viešame.

Debesų kompiuterija turi daug technologinių privalumų: lankstumas, darbas iš bet kur, iš skirtingų įrenginių, geografinės vietos laisvė, resursai pagal poreikį ir t.t. Nepaisant visų privalumų vieši debesų kompiuterijos sprendimai turi  nemažą konfidencialumo ir saugumo rizika. Dėl šios rizikos verslas dažnai renkasi privačius debesų kompiuterijos sprendimus.

Diegiant SaaS, privatūs debesų kompiuterijos sprendimai yra efektyvesni ir tuo, kad jie gali būti pritaikomi individualiai, integruojami su kitomis įmonės sistemomis. Kuomet vieša SaaS paslauga dažnai yra stipriai apribota, individualiai nepritaikoma ir galioja principas: arba viskas tinka arba niekas netinka.

DATALOGIC software yra naujos kartos programinė įranga, skirta inovatyviems debesų kompiuterijos sprendimams, skirtiems verslo valdymui. Standartiniai sistemos komponentai apima bazines funkcijas, o individualūs verslo poreikiai įgyvendinami adaptuojant programinę įrangą. Sprendimai su DATALOGIC software gali būti diegiami tiek privačiuose, tiek viešuose serveriuose, virtualizuotose aplinkose, nuomojant resursus (IaaS).

DATALOGIC Software suteikia įmonėms galimybes išnaudoti debesų kompiuterijos privalumus verslo valdymo sprendimuose. Laisvė rinktis technologinę bazę išlaiko įmonės duomenų konfidencialumą ir saugumą. Taip pat mažina investicijas ir optimaliai naudoja įmonės resursus.

Daugiau informacijos apie DATALOGIC Software sprendimus verslui rasite čia:

Turite klausimų, reikia konsultacijos?

Jūsų vardas*:
Kontaktiniai duomenys*:
Tekstas*:
 Siųsti užklausimą