internetinės verslo valdymo sistemos, web sistemos - nauda ir galimybės

Internetinių verslo sistemų galimybės ir nauda

Kalbantis su sėkmingo verslo vadovais, jaučiame vyraujančią nuomonę, kad internetinės sistemos yra pigios, nepatikimos, nesaugios ir gerokai mažesnių galimybių. Pilnai sutikčiau tik dėl vieno - jos dažniausiai tikrai yra pigesnės, bet dėl to netampa mažiau saugios ar nepatikimos.

Prieš 10 metų, kai 1 megabito interneto sparta buvo kone nepasiekiama svajonė, šiandien net mobiliuose įrenginiuose, be didesnių pastangų galima pasiekti net kelių megabitų ryšio greitį. Kodėl tai svarbu? Duomenų perdavimo sparta yra vienas esminių technologinių aspektų, kuris leidžia verslui efektyviai panaudoti internetines technologijas. Šiuolaikinės komunikacijos ir išvystyta duomenų perdavimo infrastruktūra leidžia naudoti internetines sistemas daugelyje įmonės veiklos procesų. Verslas gali tapti mobilesnis, lankstesnis, mažiau priklausomas nuo vietos.

Internetiniai sprendimai yra santykinai jauni, arba tiksliau jaunesni už tradicinius verslo įrankius. Bet jau spėjo pasiekti pakankamai brandų lygmenį, o ryšio technologijų spartus tobulėjimas atveria tam puikias galimybes.

UAB BT grupė specializuojasi internetinių sistemų kūrime ir jau 8 metus tobuliname ir vystome mūsų programinę įrangą, todėl visada galime pasiūlyti verslui tinkamus sprendimus už priimtiną kainą. Vienas tokių sprendimų yra įdiegtas UAB „Domus Lumina". Įmonė bandė įsigyti ir įsidiegti „senesnio sukirpimo" tradicines sistemas, deja jos sprendė tik dalį įmonės keliamų tikslų ir esamų problemų. Vėliau buvo galvota apie sistemų integraciją, bet galutinai pasilikta prie BT grupė sprendimo.

Įmonei UAB „Domus Lumina“ įdiegėme, internetinėmis technologijomis pagrįstą didmeninių užsakymų sistemą. Atrodytų lyg ir nieko nuostabaus? Bet svarbu tai, jog ši sistema leidžia užsakyti parametrizuotus gaminius, pilnai automatiškai apskaičiuoti gaminio kainas pagal pateiktus parametrus. Sprendimas įvertina gaminių komplektacines medžiagas, gamybinius ir technologinius apribojimus, klientams taikomas specialias medžiagų kainas. Sistema ne tik suteikia galimybes pilnai įvykdyti B2B užsakymą, bet taip pat suformuoja gamybos užsakymus įmonės darbuotojams. Sistemoje įdiegtas pilnas sandėlio prekių valdymas bei tiekimo planavimas ir organizavimas. Tai ne tik pardavimų įrankis, bet ir verslo valdymą apimanti sistema.

Grįžtant prie mito, jog internetinės sistemos nepatikimos, kiltų prielaidos, jog sistema turbūt veikia lėtai, yra nestabili, nepatogi ar pan. Bet viskas veikia sparčiai ir sklandžiai. Šiuo metu su sistema kasdien dirba apie 30 įmonės darbuotojų, daugelio darbuotojų našumas padidėjo net 25%. Per diena yra priimama 40-60 didmeninių užsakymų (apie 50% visų įmonės didmeninių užsakymų) su maždaug 150 skirtingų parametrizuotų gaminių. Piko metu sistema priima užsakymų, kurių vertė viršija 100 000 Lt. Sandėlio darbuotojai kasdien įvykdo arti 1000 prekių perkėlimo ar pajamavimo operacijų, o sandėlyje laikoma apie 15 000 skirtingų prekių.

Tai yra ERP (angl. Enterprice Resource Planing) tipo sprendimas, paremtas PHP ir MySQL technologijomis, kuris apima prekybos procesus, gamybos dokumentų generavimą, prekių tiekimo planavimą, užsakymus tiekėjams, pilną sandėlio valdymą, prekių atkrovimą ir išsiuntimą užsakovams bei kitus susijusius procesus.